Baptistička crkva 'Betel'
+385 91 798-5593
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Molitva za snažnije brakove

06.01.2014 u 18:00 - 19:00

Postanak 2:18-25; Malahija 2: 13-16; Efežanima 5:21-33

Brak je mrak! Čuo sam ovu izjavu nebrojeno puta. Nasmijao bih se na nju kada mi ne bi bila tužna. Njome mnogi otkrivaju tužnu istinu svoga života. Sve je više očaja u mnogim brakovima. Sve je više svađa, otuđenosti, optuživanja i nedostatka ljubavi. Sve je više preljuba i nevjere, razvratnosti i zlostavljanja svake vrste. Ne čudi nas stoga što se broj razvoda gotovo izjednačio s brojem sklopljenih brakova i ne čudi nas što sve manje mladih ulazi u brak. Sodoma i Gomora su tu, blizu! Možda i u Crkvi?

Kako ćemo objaviti istinu da je brak Božji blagoslov muškarcu i ženi? Brak je svetinja koja odražava uzvišenu sliku odnosa Krista i Crkve! Brak nije igra za neko vrijeme jer Bog mrzi rastavu! Brak je temelj obitelji i društva jer je prva zapovijed koju je prvi bračni par primio bila: „Plodite se i množite i napunite zemlju!“ Kako ćemo našoj djeci, u okolnostima u kojima živimo pokazati da je brak dar Božji? Kako ćemo im dati do znanja da ne smiju odustati od ideje braka jer je to divna Božja zamisao jer „…vidje Bog kako nije dobro da čovjek bude sam.“? „I vidje Bog da je sve što je stvorio bilo dobro!“

Vjerujem da nema boljega načina nego li svojim osobnim življenjem, kao Isusovi sljedbenici riječi njegove, dokazivati kako je „dobro sve što je Bog zamislio i stvorio“. Ovaj svijet iskoristio je upravo to sve dobro kako bi ga mogao upropastiti. Stoga je ludost i grijeh prezirati dobro gledajući ono upropašteno i izopačeno oko nas. Upravo to danas radi društvo u kojem živimo. Bludnici i preljubnici drže govore i poučavaju nas o braku baš kao što nas bogataši poučavaju kako preživjeti i raspolagati s malo novca. Zlostavljači drže seminare o bračnoj vjernosti i poučavaju korake do sreće u braku. Tako je mnogo učitelja!

Đavao se svim silama tame usmjerio na razaranje brakova i obitelji. Posebno želi razoriti kršćanske brakove i brakove crkvenih vođa. Stoga je krajnje vrijeme da posvetimo naše brakove Bogu na slavu! Započnimo to štovanjem Boga i blagoslivljanjem svog bračnog druga. I ne dajmo više mjesta Đavlu! Dajmo se poučiti mudrosti riječi Gospodnje jer još nismo vidjeli da su ostali bez blagoslova i sreće oni što su s Gospodinom hodili!

 

 

Osobna molitva:

Moli za osobno posvećenje. Moli za svog bračnog druga i blagoslivljaj ga u Kristu. Moli za svoj brak – neka bude svjedočanstvo i uzor mladim generacijama. Ako nisi još u braku, moli za svog budućeg bračnog druga i blagoslivljaj ga u Kristu već sada.

 

Zajednička molitva:

Slavite Boga za bračne parove koji su primjer kršćanskog braka u vašoj zajednici. Molite za bračne parove, mlade i starije. Molite za zdravlje brakova u našim crkvama. Molite za iscjeljenje ranjenih brakova. Molite za dušobrižnike i bračne savjetnike u našim crkvama. Zajedno molite za blagoslov. (blagoslov iz uvodnika)

 

Praktična aktivnost:

Dajte djeci ili mladima veliki crveni papir, bijeli papir za srca, škare, ljepilo i flomastere. Na izrezana papirnata srca neka ispišu imena bračnih parova u vašoj crkvi ili molitvenoj grupi te ih zalijepe na crveni papir s naslovom: „ Bože, blagoslivljaj ove bračne parove!“ Istaknite rad na nekom vidnom mjestu bar tijekom molitvenog tjedna.

Društvene mreže

Komentari

Komentari

Details

Date:
06.01.2014
Time:
18:00 - 19:00
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

BC “Betel” Sisak
Website:
www.betel.hr

Venue

Baptistička crkva “Betel”
Tomislavova 20
Sisak, 44000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Website:
www.betel.hr