Baptistička crkva 'Betel'
+385 91 798-5593
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Molitveni tjedan 2014.

06.01.2014 - 12.01.2014

Poziv

PrayerDraga braćo i sestre,

Ponovo vas pozivamo da novu godinu započnemo ujedinjeni u molitvi tijekom Molitvenog tjedna. Predlažemo da Molitveni tjedan započne u ponedjeljak 6. siječnja a završi u nedjelju 12. siječnja 2014. Tema ovogodišnjeg Molitvenog tjedna je Zajedno u molitvi za obitelj, a pripremio ga je pastor Timothy-Ivan Špičak.

Također nastavljamo s praksom da tijekom molitvenog tjedna podržimo jedni druge i materijalno. Ove vas godine pozivamo da se uključite u prikupljanje novca za BC Sion Sirač kao pomoć za projekt renoviranja i adaptacije crkvene zgrade.

Od srca vas ohrabrujemo da se kao zajednica uključite u Molitveni tjedan kako bismo svi zajedno poput jedne velike duhovne obitelji podignuli svoj glas pred Gospodinom zazivajući prošnje i blagoslove na sve naše obitelji.

Neka vas Gospodin obilno blagoslovi i Duhom svojim obnovi u novoj 2014. godini.

Vaš u Kristu,
Željko Mraz
Glavni tajnik

 

 

Uvodnik

Draga braćo i sestre, pozdravljam vas u Gospodinu!

Radujem se što na početku 2014. godine mogu sa svojom velikom duhovnom obitelji podijeliti nekoliko toplih riječi i poticaja za zajedničku molitvu. Osobno sam, u svom molitvenom životu, u ovoj godini baš kao i u prethodnima, odlučio postaviti nekakav prioritet. Proglasio sam osobno ovu godinu godinom obitelji. To znači da sam u svom srcu odlučio u ovoj godini predano moliti za mnoge obitelji i njihovo iscjeljenje te duhovni rast i napredak! Ta se odluka nekako, vjerujem Božjim vodstvom, pretočila i u program za molitveni tjedan.

Vjerujući riječi „mnogo može molitva pravednika ako je žarka“ posegnuo sam za tim Božjim obećanjem čvrsto ga držeći se i spominjući se iznova da što s većim žarom molim vidjet ću više promjena u mnogim domovima, ne zato što ja molim nego zato „jer je vjeran Onaj“ koji me potaknuo na djelo molitve. I ne samo da sam odlučio više moliti nego i konkretnije djelovati kako bih aktivno sudjelovao u ovoj duhovnoj obnovi mnogih obitelji. Kada čuh poziv: „Koga ću poslati?“ odvratih: „Evo me! Pošalji mene!“

Uoči ovog molitvenog tjedna, pozivam vas da zajednički u ovoj godini izmolimo velika iscjeljenja i zdravlje mnogih obitelji kako unutar naših crkava tako i u našem društvu i našoj Hrvatskoj. Pozivam vas da u zajedništvu izmolimo Gospodnju zaštitu nad svim našim domovima, mladim bračnim parovima, djecom, tinejdžerima i omladini, samohranim roditeljima te starijom braćom i sestrama.

Ohrabrujem nas na gledanje očima vjere kako Gospodin može obnoviti ovo naše jadno i izopačeno društvo! On može osnažiti i snagom Duha, baš kao što je Krista podigao od mrtvih, podići u život i ono što nam se oko nas čini mrtvim i jest. Nažalost, na mnogim obiteljskim ognjištima naših crkava vatra jedva još tinja, molitvom donesimo pred prijestolje Silnoga upravo te domove! I radujmo se što su naša imena zapisana na nebesima!

Neka u našem Savezu ova godina bude godina posta i zastupničke molitve za obitelji. Vjerujem da će Svevišnji usred naših molitava otvoriti i nove poglede i pokazati nam načine djelovanja kako bi svi zajedno mogli sudjelovati u toj obnovi a započinjući upravo od sebe samih.

Neka nas u ovom molitvenom lancu Svevišnji sve učvrsti i poveže , da imamo istu misao i isti cilj.“ Gospodinu neka je slava!

Vaš u Kristu,
Timothy-Ivan Špičak

Društvene mreže

Komentari

Komentari

Details

Start:
06.01.2014
End:
12.01.2014
Event Category:
Event Tags:
, , , ,
Website:
http://www.baptist.hr/

Organizer

Savez baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj
Website:
http://www.baptist.hr/

Venue

Baptistička crkva “Betel”
Tomislavova 20
Sisak, 44000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Website:
www.betel.hr